Krijg in 2 uur tijd inzicht in alle van belang zijnde medezeggenschaps-aspecten van een fusie- of overnametraject.
Bij een fusie of overnametraject spelen veel verschillende vragen en dienen verschillende ‘stakeholders’ betrokken te worden. Tot die stakeholders behoren niet in de laatste plaats de werknemersvertegenwoordigers: vakbonden en ondernemingsraden. Tijdens deze training gaan we dieper in op de belangrijkste medezeggenschaps-aspecten van een fusie- of overnametraject. Onderwerpen die aan bod komen zijn de rol van de ondernemingsraad (wanneer te betrekken, detailniveau van het delen van informatie, het belang van procesafspraken) en natuurlijk gaan wij ook in op de vraag of koopovereenkomsten kunnen worden gesloten onder ‘opschortende voorwaarden’ of dat het gebruik van ‘signing protocollen’ nog mogelijk is. Uiteraard staan we ook stil bij de rol van de vakbonden in het gehele proces.
De training is een verdiepingscursus gericht op legal counsels, HR-adviseurs en specialisten die zich bezighouden met M&A of arbeidsrecht.
Krijg in 2 uur tijd inzicht in de recente actualiteiten en de meest in het oog springende uitspraken die voor u van belang zijn.
In deze twee uur durende cursus lichten wij aan de hand van recente jurisprudentie en voorbeelden de meest recente wetswijzingen op het gebied van medezeggenschap, ontwikkelingen in de rechtspraak en de gevolgen hiervan voor de praktijk toe. De cursus zit vol met bruikbare tips waardoor de materie goed te begrijpen is en goed te vertalen is naar de eigen praktijk. Tegelijk is uw kennis van de belangrijkste zaken weer helemaal up-to-date! Tussendoor is er genoeg tijd om vragen te beantwoorden. U kunt hierbij denken aan arbeidsomstandigheden en arbo ontwikkelingen, de Wet toekomst pensioenen en bijvoorbeeld actualiteiten wet- en regelgeving voor de medezeggenschap. Ook kunnen wij het wat algemener houden en u bijvoorbeeld informeren over het moment waarop een ondernemingsraad moet worden betrokken bij de besluitvorming, het type besluiten waarover de ondernemingsraad mag adviseren en de kansen van de ondernemingsraad in een beroepsprocedure. Uiteraard worden de te behandelen onderwerpen zorgvuldig met u afgestemd en vertaald naar uw dagelijkse praktijk.
Het is een cursus die met name interessant en relevant is voor iedereen die betrokken is bij de besluitvorming en/of op regelmatige basis contact heeft met de ondernemingsraad en/of leden van de ondernemingsraad zelf.
Krijg in 2 uur tijd inzicht in alle wet- en regelgeving omtrent medezeggenschap en de verschillende fases van een reorganisatie.
Bij deze workshop gaan wij in op alle ins en outs van de rol van de ondernemingsraad en de vakbonden bij reorganisaties. In twee uur tijd nemen wij u mee door alle wet- en regelgeving omtrent medezeggenschap en de verschillende fases van een reorganisatie. Wanneer moet u de medezeggenschapsorganen betrekken en welke verplichtingen heeft u als werkgever? Denk bijvoorbeeld aan de eisen ten aanzien van de inhoud van de informatieplicht of de herplaatsingsplicht. Als er sprake is van een collectief ontslag moet u ook samen met de OR of de PVT een sociaal plan opstellen. Hoe stelt u een goed sociaal plan op en hoe kunt u deze het best uitonderhandelen? In het hele proces zijn de strategische keuzes die u maakt van enorm belang. We nemen u mee door de diverse fases en de te nemen keuzes en vervolgstappen. Hierbij is het van belang om zorgvuldig te werk te gaan en alle aspecten goed te overwegen. Door een goede analyse kan de reorganisatie bijdragen aan een efficiënt traject en een succesvolle toekomst van de organisatie.
Deze cursus is gericht op HR-professionals die betrokken zijn bij reorganisaties.
In 2 uur tijd gaan wij nader in op de rechten van de ondernemingsraad en hoe je deze als stakeholder goed kan betrekken bij besluitvorming rondom groepsbeloning.
Medezeggenschap en beloningskwesties zijn nauw met elkaar verbonden. De hoogte van de beloning is van invloed op de arbeidsvoorwaarden en dus op de belangrijkste belangen van werknemers. Het is daarom belangrijk dat medezeggenschapsorganen betrokken worden bij besluitvormingsprocessen wanneer er beslissingen genomen worden over beloningskwesties zoals verandering van salarisstructuren, bonussen en andere voordelen. De ondernemingsraden van grote organisaties hebben steeds meer rechten ten aanzien van beloningskwesties en -beslissingen. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de bestuurdersbeloningen en de beloningsverhoudingen binnen de hele groep. In deze workshop gaan wij nader in op de rechten van de ondernemingsraad en hoe je deze als stakeholder goed kan betrekken bij besluitvorming rondom groepsbeloning, welke beloningsvormen in de markt veelvuldig succesvol worden ingezet en hoe bijvoorbeeld goede communicatie ingezet kan worden om het vertrouwen van werknemers in het (belonings)beleid te vergroten.
Dit is een cursus die met name interessant en relevant is voor de directie, het management en ieder ander die betrokken is bij de besluitvorming over beloningen.
Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.
Blijf op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen in uw sector. Vul hieronder uw gegevens in om op maat gesneden juridische updates en uitnodigingen voor evenementen te ontvangen.
Volgen wat u interessant vindt
Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
{phrase:advantage_3}
{phrase:advantage_4}
We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.
Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.